京料理の歴史 / 村井康彦編著
キョウ リョウリ ノ レキシ
(シリーズ食文化の発見 ; 4)
Publisher | 東京 : 柴田書店 |
---|---|
Year | 1979.4 |
Authors | *村井, 康彦(1930-) 編著 <ムライ, ヤスヒコ> 熊倉, 功夫(1943-) <クマクラ, イサオ> 筒井, 紘一(1940-) <ツツイ, ヒロイチ> 廣瀬, 千紗子(1949-) <ヒロセ, チサコ> 堀内, 國彦(1943-) <ホリノウチ, クニヒコ> 中村, 利則 <ナカムラ, トシノリ> 遠藤, 元閑 <エンドウ, ゲンカン> 瀧浪, 貞子(1947-) <タキナミ, サダコ> |
Hide book details.
Location | Volume | Call No. | Barcode No. | Status | Comments | ISBN | Printed | Restriction | Reserve |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Library Main Building 2nd fl. (Books in Japanese) |
|
3800:2130 | 111122186N |
|
|
|
|
Hide details.
Material Type | Books |
---|---|
Size | viii, 301p ; 22cm |
Contents | 総論 / 村井康彦 [著] 精進料理 / 熊倉功夫 [著] 本膳料理 / 熊倉功夫 [著] 会席料理 / 筒井紘一 [著] 料理屋料理 : 茶屋から料理屋へ / 広瀬千紗子 [著] 聞書/京の食生活 / 堀内國彦 [著] 京町家の台所空間 / 中村利則 [著] 京の名物 / 筒井紘一 [著] 茶湯献立指南 / 遠藤元閑 [著] ; 瀧浪貞子解題 |
Notes | 内容: はしがき(編者), 第I部: 総論, 第II部: 京料理の歴史(第一章「精進料理」-第四章「料理屋料理」), 第III部: 京料理の姿(第一章「聞書/京の食生活」-第三章「京の名物」), 第IV部: 資料「茶湯献立指南」, 著者紹介 |
Subjects | NDLSH:日本料理 -- 歴史 All Subject Search |
Classification | NDC6:596.1 NDLC:EF27 |
Language | Japanese |
ID | 1001216343 |
NCID | BN01597072 |
Similar Items
Usage statistics of this contents
Number of accesses to this page:3times